top of page

KNK

KNK on perustettu vuonna 1976 ja yksi seuran perustajajäsenistä on nyrkkeilylegenda, olympiatyylin ja ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Olli Mäki. Ollin jätettyä puheenjohtajan ja monivuotisen valmentajan taakseen, KNK:n valmennusvastuun otti harteilleen Ollin poika Pekka Mäki, joka luotsasi seuran nyrkkeilijät kuten Joni Turusen, Amin Asikaisen ja Toni Turusen useaan otteeseen SM-mitaleille. Menestystä tuli myös kv-tasolla mm. Joni Turusen voitettua junioreiden- ja sotilaiden maailmanmestaruuden. Pekka Mäen siirryttyä pyörittämään omaa saliaan Helsinkiin, otti Jan Nyholm KNK:n miesnyrkkeilijät valmennettavakseen. Tuolloin seuralla ei vielä ollut erillistä Kilparyhmää vaan harvalukuinen kilpailijajoukko harjoitteli yhdessä muutaman kuntoilijan kanssa. Noin kymmenhenkinen naiskuntonyrkkeilijöiden ryhmä treenasi Tanja Tissarin johdolla.

 

Nyrkkeilykoulun ja erillisen Kilparyhmän perustaminen sekä niiden valmennukseen keskittyminen olivat ratkaisevia tekijöitä siinä, että kilpailutoiminta Kirkkonummella saatiin "pelastettua". Luonnollisesti isoa roolia tässä näyttelevät myös asiansa osaavat valmentajat. Jan Nyholm kantoi valmennusvastuuta pitkään yksin, ilman minkäänlaista ohjeistusta tai apua. Amin Asikaisen saaminen takaisin kotiseuran riveihin olikin seuralle kuin lottovoitto. Nykyään kaksikko hoitaa Kilparyhmän valmennustaakan lähes fifty-fifty Jankan hoitaessa vedot maanantaisin ja keskiviikkoisin, Aminin vastatessa tiistain ja torstain vedoista sekä viikon kaikista aamutreeneistä. Tätä nykyä Kilparyhmässä treenaa 13 aktiivia, joista kahdeksan on juniori-ikäisiä. Viime vuosina mitaleita on alkanut kertyä junioreiden SM-kilpailuissa Aarne Hakomäen, Ilari Kujalan, Krenar Aliu ja edesmenneen Santeri Tuomelan ansiosta. Nyt Ilarin ja Aarnen kypsyttyä yleisiin sarjoihin on menestyksen ensi askeleet otettu miesten sarjoissa ja uusi juniorisukupolvi kypsymässä (osa nyrkkeilykoulussa ja osa Kilparyhmässä).

 

Kilpailutoiminta oli kuihtumassa Kirkkonummelta kokonaan, sillä kilpailijoiden joukko oli kutistunut vain muutamaan ottelijaan. Niinpä 2012 vuoden lopulla päätettiin siirtää fokus kilpanyrkkeilijöiden määrän kasvattamiseen. Ensi alkuun treenikalenteriin tehtiin muokkauksia ja 2-3 treenikerran sijaan Epanalla pystyi nyt harjoittelemaan viisi kertaa viikossa ohjatusti Jan Nyholmin johdolla. Seuraava askel kilpailijoiden määrän lisäämisessä oli Nyrkkeilykoulun perustaminen vuoden 2013 alkuun. Valmentajaksi saatiin seuran oma kasvatti Amin Asikainen, joka kaipasi lisää valmennustöitä. Amin veti aluksi reilun 2kk mittaisen kurssimuotoisen nyrkkeilykoulun, joka syksystä 2013 muutettiin koko syyskauden kattavaan malliin. Samalla Amin saatiin mukaan seuran valmennusrinkiin pysyvämmin, kun herra Asikainen ilmoitti halukkuudestaan valmentaa juuri perustetussa Kilparyhmässä.


KNK on nyrkkeilyn erikoisseura, jonka toiminnan peruskivi on vahvasti kilpanyrkkeily keskittyvä, mutta seurassa ei kuitenkaan ole unohdettu kuntoilijoita, joille kaikille löytyy omat ryhmänsä. Nyrkkeilyssä toiminta on jaettu neljään eri aikoina harjoittelevaan ryhmään - kilpanyrkkeilyyn, nyrkkeilykouluun, naisten kuntonyrkkeilyyn ja miesten kuntonyrkkeilyyn. Kuntonyrkkeily onkin kasvattanut suosiotaan valtavasti ja seuran suurin yksittäinen ryhmä onkin naisten kuntonyrkkeily liki 40 jäsenellään.


Seuran kilpa- ja kuntonyrkkeilyn valmennuksesta vastaavat Amin Asikainen ja Jan Nyholm. Kaksikko vetää myös Nyrkkeilykoulun kilpailemaan tähtäävää ryhmää. Nyrkkeilykoulun harrasteryhmän valmennuksesta vastaavat seuran kilpanyrkkeilijät Ilari Kujala, Aarne Hakomäki, Krenar Aliu sekä Jere Ahonen.

 

Seuramme harjoituksissa hikoilee tätä nykyä jo lähes 100 aktiivia. Seuran harjoitussali Epana sijaitsee aivan Kirkkonummen keskustan tuntumassa hyvien liikenneyhteyksien päässä. tutustumaan nyrkkeilyn saloihin - uudet jäsenet ovat tervetulleita!

Seuran CV

Seuran ottelijat on historian aikana voittaneet lukuisia olympiatyylin nyrkkeilyn SM-mitaleita. Tunnetuimpia seuran omia kasvatteja ovat mm. nuorten- ja sotilaiden MM-kultaa voittanut Joni Turunen ja ammattilaisena keskisarjan Euroopan mestaruuden voittanut Amin Asikainen.

KNK oli "voimiensa tunnossa" 90-luvun loppupuolella, jolloin seuran väreissä iskettiin lukuisia yleisten sarjojen SM-mitaleita. Toiminta oli vähällä kuukahtaa 2000-luvun alkupuolella, mutta nyt liki kuuden vuoden määrätietoisen työn jälkeen KNK:n Kilparyhmän iskijät ovat jälleen iskeneet itsensä kansalliseen kärkeen mm. Ilari Kujalan (SM1, PM2 2015), Krenar Aliun ja Aarne Hakomäen muodossa.

Ilari Kujala tähtää tosissaan keväällä iskettäviin Rion olympiakarsintoihin, Krenar Aliun kauden päätavoitteena ovat A.junioreiden MM-kisat syksyllä ja Aarne Hakomäki mielii kirkastaa SM-pronssinsa kultaiseksi kovassa 56-kiloisten sarjassa. Kolmikon takana on myös tukku lupaavia junioreita valmiina antamaan kovia näyttöjä kilpakehissä.

KNK:n SM-mitalistit 1978-2015

 

Aikavälillä 1978-2015 KNK:n värejä edustaneet nyrkkeilijät ovat saavuttaneet yleisten sarjojen SM-kilpailuista yhteensä 8kultaa, 9 hopeaa, 15 pronssia.

 

1978 

63,5 kg

PRONSSI Pekka Kantola                       

1979

63,5 kg

HOPEA Pekka Kantola                         

1988

81 kg                                        

HOPEA Rauno Mikkola                       

1989

60 kg                                        

PRONSSI Veli-Pekka Mäki                      

71 kg                                        

PRONSSI Jukka Mikkola                         

1990

48 kg                                        

PRONSSI Toni Turunen                         

1991

48 kg                                       
PRONSSI Toni Turunen                         

60 kg                                        

PRONSSI Veli-Pekka Mäki                    

81 kg                                        

PRONSSI Jukka Mikkola                         
1992

51 kg                                        

KULTA Toni Turunen                         

1993

48 kg                                        

HOPEA Joni Turunen                          

54 kg                                        

HOPEA Toni Turunen                          

1994

48 kg                                        

KULTA Joni Turunen                          

57 kg                                        

PRONSSI Toni Turunen                         

63,5 kg                                     

PRONSSI Petri Nikkinen                          

1995

51 kg                                        

KULTA Joni Turunen                          

1996

51. kg                                       

KULTA Joni Turunen                          

57 kg                                        

PRONSSI Juuso Smolsky                       

60 kg                                        

PRONSSI Toni Turunen                          

67 kg                                        

KULTA Amin Asikainen                      

1997

67 kg                                        

HOPEA Amin Asikainen                        

1998

67 kg                                        

KULTA Amin Asikainen                       

1999

54 kg                                        

KULTA Joni Turunen                             

67 kg                                        

KULTA Amin Asikainen                        

2009

69kg

PRONSSI Cristoffer Enberg

2008

69kg

HOPEA Christoffer Enberg

2010

75 kg

PRONSSI Christoffer Enberg

2013

56 kg

HOPEA Tony Nyholm

2014

69 kg

HOPEA Ilari Kujala

75 kg

PRONSSI Harri Kumpulainen

2015

56 kg
PRONSSI Aarne Hakomäki

75 kg
KULTA Ilari Kujala

N75kg
HOPEA Aida Bourdache

bottom of page